Sep. 1, 2016

Cassadra Clare- Csontváros

Szép napot könyvkuckósok!

Ma is egy csodás reggelre ébredtünk igaz,hogy a nyárnak hivatalosan vége, de ne búsuljunk én hoztam nektek a tegnap beígért beszámolót a Csontváros könyvről!
HÚ hol is kezdjem!
Már az elején leszögezném,hogy imádtam a könyvet! Az elejétől a végéig lekötötte a figyelmemet. Szeretettem Claryt a törékeny (kezdetben) mondi/ember lányt, aki egyszer csak ráébred arra, hogy az egész élete egy hazugságra épült,melynek az alapköveit az édesanyja rakta le. Az egész történet akkor veszi kezdetét ,mikor Clary ráébred, hogy vannak olyan dolgok amiket csak ő lát maga körül, amiket mások nem(legjobb barát Simon). Ekkor lép be az életébe a tökéletes angyali külsővel rendelkező Jace, a gyönyörű Izabelle és a mélabús, gyűlölködő Alec. Ők lesznek azok akik egy új világot nyitnak meg Clary számára. Az árnyvadász világot, akiknek a feladata az emberek védelmezése a démonok ellen. AZ egész könyv egy rejtélyre épül:
Ki is Clary valójában?
Hova tűnt az anyja?
Kik is az árnyvadászok?
Ki a fene az a Valentine?
Izgalmas csavarokkal fűszerezve ismerheted meg Clary-vel együtt az árnyvadászvilágot.
Én személy szerint nagyon szeretem azokat a könyveket,amikben a fő karakter kezdetben csupán annyit tud, mint az olvasó (ebbe az esetben semmit) és az olvasóval együtt fedezi fel a dolgokat, jön rá a rejtélyekre.

Legjobb karakterek közé sorolnám ebben a könyvben keveset szereplő Magnus Bane-t a boszorkánymestert. Akinek piszok jó a humora és finoman szólva is egyedi a külseje.

Imádtam Simon-t a mondi fiút, aki csupán a Clary-hez fűződő érzelmeinek köszönhetően csöppent bele ebbe a világba. Persze nem mindenki örül Simon érkezésének, egy ilyen személy Jace, aki ahol alkalmat talál beleköt a mondi fiúba.

A kibontakozó románcokról nem is beszélve! <3

Sokat olvastam arról, hogy mások hasonlóságot véltek felfedezni a Csontváros és a Harry Potter, Twilight között és ez igaz, de kit érdekel, ha egy ilyen szuper könyv lett a vége!

Nem szándékozok spoilerezni, mivel lehet,hogy még nem olvastátok,bár az nagy hiba lenne! :D

Bár, ha esetleg tényleg nem,akkor tanácsolok, hogy minél előbb orvosold a problémát! :)

A linket bemásolva már olvashatod is pdf. formátumban.

https://drive.google.com/file/d/0B5I1HOcL3iflSXdTVEJDamdBbWc/view

Jó olvasgatás mondik! <3