Sep. 2, 2016

Cassandra Clare- Hamuváros

Szép jó reggel könyvkuckósok!

Szeptember másodikára ébredtünk, de idén szerencsénkre ez a nap péntekre esik! :D
Ahogy ígértem ma is folytatom a Végzet ereklyéi sorozat véleményezését.
Tegnap már leírtam az első könyv a Csontvárossal kapcsolatos véleményemet. Ma a második könyv a Hamuváros kerül terítékre.
Miután elolvastam az első részt rohantam is a boltba, hogy megvegyem a második könyvet! Leírhatatlanul fantasztikus érzés volt, amikor a kezemben foghattam ezt is. Alig vártam, hogy újra belemerülhessek az árnyvadászok, rejtélyekkel teli világába és, hogy Clary-vel karöltve ismerjem meg jobban az Árnyvadászokat.
Elárulom nektek ebben a könyvben sem csalódtam. Magával ragadott és kelőképen lekötötte a figyelmemet.

Vigyázz spoiler(-ha még nem olvastad az első részt, akkor innentől ne folytasd)

Az első könyv csavar mozzanata,amikor kiderül, hogy a gonosz Valentine, Clary édesapja, de Jace apja is egyben. Ebből mi következik???
Clary és Jace, valójában testvérek. Ez nem is lenne nagy mellbevágás, ha nem vonzódnának egymáshoz a Csontváros óta. Húúúú! Mi lesz itt??
A Hamuvárosban Clary nyitni kezd a hú szerelmes Simon felé (mivel Jace a bátyja, így az a hajó elúszott). Viszont a kapcsolatuk, még mindig megmaradt a legjobb barát kategóriájában, annak ellenére, hogy egyszer- kétszer csókolóznak. Clary nem lett szerelmes, mivel a szíve már foglalt.

Spoiler vége!

Jocelyn varázslattal előidézett kómában fekszik és még mindig nem tudják azt, hogy hogyan is kellene megtörni ezt a varázslatot.
Alec egyszer csak elkezd titkolózni, későn jár haza, folt van a nyakán. Vajon ki lehet a dologban???
Na jó elárulom a kedvenc boszorkánymesterünk áll a háttérben. A kibontakozó románc, nem tud kitelesedni Alec visszahúzódottsága és a Jace-hez fűződő érzelmei miatt. Bár a könyv végére kiderül kihez is húz inkább Alec szíve.
Tetszett, hogy ebben a könyvben jobban belátást kaptunk a vérfarkasok, vámpírok és tündérek világába.
Én személy szerint egyáltalán nem kedveltem meg a tündéreket, szerintem kétszínűek és manipulatívak.
A történet sajnos sok szempontban nem kedvez a mi szegény Jace-ünknek. Gyanúsítás alá kerül, amikor a második Végzet Ereklyét is ellopják(kard).
A Végzet Ereklyéi: kehely(ellopva), kard(ellopva), tükör(nem tudjuk,hogy hol lehet)
Azzal gyanúsítják, hogy szövetkezik édesapjával, Valentine-val. Vajon tényleg csatlakozott édesapja mellé???
Mivel nem szándékozom többet spoilerezni ezt egy nyitott kérdésnek hagyom meg.
Clary elkezdi jobban felfedezni saját nem minden napi képességeit. Képes új rúnákat megalkotni és nem szokványos erővel felruházni azokat.
Izgalmas igaz??
A könyv végén esély nyílik Clary számára, hogy feltudja ébreszteni a varázslat alatt álló édesanyját! Mivel kiderül, hogy Valentine-nak semmi köze nem volt Jocelyn állapotához, a nő ezt már jóval előtte eltervezte, hogyha egyszer rátalálna Valentine. A titkot, hogy, hogyan ébredhet fel egy régi barátjával, Madeleine- val osztotta meg. Aki most felkereste Clary-t, hogy elárulja neki, mi a is kulcs anyja felébresztéséhez.

Ha, felkeltettem az érdeklődésedet és szívesen elolvasnád a könyvet az alábbi linket bemásolva, már olvashatod is.

https://drive.google.com/file/d/0B5I1HOcL3ifla21lbXVqNUJVdHM/view

Jó olvasást mondik! <3