Sep. 13, 2016

Cassandra Clare- Üvegváros

Szép napot nektek könyvkuckósok!

Nemrég befejeztem a Végzet ereklyéi 3. kötetét is, ami az Üvegváros címet kapta. Ez egy igazán találó cím, mivel ebben a könyvben megismerhetjük az árnyvadászok ősi otthonát.

A könyv elején kiderül, hogy Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, hogy megmentse édesanyja életét. Az engedély nélküli érkezése törvénybe ütköző, ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetik az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény. Ezért kiakarják faggatni, hogy mégis, hogyan kapta ezt a nem mindennapi képességét.

Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Sebastian egy új szereplő a történetben, akit az elejétől kezdve megkedveltem, bár éreztem, hogy nem igazán az, akinek mondja magát. A végén bebizonyosodott, hogy igazam volt.

Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. Az Árnyvadászoknak és az Alvilágiaknak együtt kell működniük, különben semmi esélyük.
Eközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, a lány újonnan meglelt képességeivel segít megmenteni az Üvegvárost. Alkot egy még nem ismert rúnát, ami képes összekötni egy árnyvadászt és egy alvilágit, így ez által rendelkezni tudnak egymás képességeivel.
Ebben a jelenetben végre összejön az egyik kedvenc párosom, Magnus és Alec.

A trilógia utolsó kötetében minden eddig felhalmozott titokra fény derül, végre valahára.

Megtudjuk, hogy is rendelkezhet Clary és Jace ilyen képességekkel, ki is valójában Valentine és, miként jön a képbe Sebastian.
Nagyon izgalmas fordulatos csavarokkal teli. Nem bírtam letenni.
Nem akarok spoilerezni, ezért hagyok nektek egy két rejtve maradt dolgok a könyvel kapcsolatban.

Remélem így is kedvet kaptatok ahhoz, hogy elolvassátok.
Ha igen ezt a linket bemásolva meg is tudjátok tenni.

https://drive.google.com/file/d/0B5I1HOcL3iflMkFKRXFaZmZKcjg/view